quelle balle de tennis choisir

Hoe kiest u uw tennisbal?

Een bal wordt gekozen in functie van verschillende criteria. Het eerste waar u rekening mee moet houden is uw  niveau:
- Bent u een occasionele of beginnende speler?
- Bent u een regelmatige of intensieve speler?

 

Indien u beginner bent...

Niets is beter dan een eerder langzame bal die u niet bij iedere opstuit zal verrassen, noch door zijn snelheid, noch door de hoogte van de opstuit of de effecten.
U heeft ook een bal nodig die niet al te snel effecten aanneemt. Tot slot mag u het comfort niet vergeten... Ja, de bal moet uw eerste stappen aangenaam maken.
De ballen die geschikt voor u zijn drukloze ballen met soepele kern, prettig om mee te spelen. U kunt eventueel kiezen voor schuimballen voor de kennismaking met tennis, voor mini-tennisballen voor kinderen, of voor zogenaamde « overgangsballen » voor volwassenen. Deze gemakkelijk te herkennen ballen bestaan vaak uit een mengeling van geel vilt en vilt van een andere kleur.
Drukloze ballen zijn gemaakt van dik rubber, waardoor ze zeer duurzaam zijn.
Om samen te vatten: als beginner is niets beter dan soepele ballen zonder druk.

Indien u een regelmatige en/of intensieve speler bent...

Nog een criterium waar u rekening mee dient te houden: voor welk gebruik? Training of wedstrijd?
Trainersballen zijn vaak ontworpen om er urenlang op te kloppen. Ze moeten zo min mogelijk verslijten, hoelang het spel ook duurt.
Wat zijn volgens u de sterkste ballen? Dat zijn drukloze ballen met een harde kern. Voor een grote duurzaamheid zijn ze gemaakt van een zeer dik rubber en een vaak fijne viltlaag die niet pluist.
U heeft ze misschien al zien liggen in de ballenbakken van de trainers voor hun lage prijzen ?! Weet u dat ze ook gebruikt worden in de Scandinavische landen of op grotere hoogte om hun goede bestendigheid tegen koude en atmosferische druk?
Ons advies: koop deze ballen gerust voor regelmatige trainingen, maar gebruik ze niet teveel.

Indien u een meer comfortabele bal zoekt voor uw trainingen en wedstrijden, kiest u natuurlijke beter voor een bal onder druk.
Een bal onder druk is een bal waar gas ingespoten is. Deze ballen zijn comfortabel en vinnig, dankzij het soepele rubber. Ze hebben vaak een redelijk dikke viltlaag die effecten opneemt en teruggeeft.
Indien u niet laag speelt, zouden ze uw tegenstanders wel eens kunnen verrassen.
Op hard of eerder glad terrein, zullen ze verrassen door hun vinnigheid.
Op een meer poreuze ondergrond zullen ze effecten aannemen, maar wel vlugger verslijten.
Op gravel zullen ze trager zijn, (zachte bal op zachte ondergrond), ze zullen effecten aannemen, maar vochtigheid absorberen en zwaarder en dikker worden.
Gasgevulde ballen zijn weliswaar duurder en minder duurzaam, maar veruit de aangenaamste ballen voor regelmatige en intensieve spelers.
Ons advies: open uw bus 5 tot 15 min. vóór het spelen zodat de bal de kans krijgt om zachter te worden.
Tot binnenkort.

 

0,99 €*
4.56 / 5 396 beoordeling
    NAAR BOVEN