personal coach

Bent u geïnteresseerd in het meten van uw spel, uw krachten en uw zwakke punten?

Geen enkele gemediatiseerde sport ontsnapt aan de regel, de statistieken zijn alomtegenwoordig in de strijd die wordt gevoerd onder sportcommentatoren. Meer nog dan een instrument ten dienste van de mediatisering van de sport, zijn statistieken nu een instrument ten dienste van de prestatie van de sporters zelf.
In de wereld van het tennis stelt de ATP, met steun van verschillende informaticabedrijven, al enkele jaren een schat aan informatie ter beschikking van de beste spelers. De meest fanatieke gebruiker van deze statistieken was niemand anders dan mijn teamlid van de Davis Cup, Fabrice Santoro (eerste technische partner van Artengo), die nooit een wedstrijd speelde zonder urenlang informatie te verzamelen over zijn tegenstanders. Hij wist de kleinste details over hen en slaagde er zo in te anticiperen op hun slagen, net als een schaker.

De analyse van de statistieken in het tennis heeft twee belangrijke voordelen:

1 – Zich bewust worden van zijn zwakke punten

Precieze gegevens kennen over zijn slagen en ze bestuderen in relatie tot de verloren punten opent onze ogen voor onze tekortkomingen. «Weten dat 38% van mijn backhands niet goed gecentreerd was verplichtte me deze cup opnieuw te bekijken», vertelde Stéphane D die onlangs een Personal Coach aanschafte. «Door de slagen in een training te meten maakte kon ik een drempel bepalen waaronder ik niet wil komen met mijn leerlingen » voegt Damien C toe, trainer met een Staatsdiploma waarmee we werken aan de ontwikkeling van de Artengo Personal Coach «Als we die niet halen betekent dat dat we slecht of niet hard genoeg hebben gewerkt.  En dan gaan we door».
In mijn vroegere leven als profspeler en in mijn huidige leven (trainer) wil ik geen genoegen nemen met een subjectieve analyse.  Ik wil mijn prestaties omzetten in cijfers om me aan te passen en te kunnen verbeteren We hebben dezelfde behoefte: verder gaan dan wat we voelen om objectief onze voortgangsassen te definiëren.

 

2 – Onze krachten accentueren

Alle spelers van het circuit doen dit. Ze hebben gelijk want, zonder het werken aan onze zwakke punten uit het oog te verliezen, zal de strategie om een al zeer goede slag nog te versterken vaak nog meer impact hebben op de tegenstander.      «Ontdekken dat ik meer punten won op mijn tweede opslag dan op mijn eerste heeft me ertoe gebracht mijn aanpak te herzien»verklaarde Clément M, -2/6, waarmee we vaak een balletje slaan in Lille. Nu is de prestatie van zijn eerste bal meer in lijn met zijn tweede opslag, een stuk beter. Zelfde werk werd gedaan met Estelle L, 15/4 die een zeer groot aantal punten won op haar forehand. We hebben haar aangemoedigd haar backhand zo vaak mogelijk te draaien om haar tegenstanders onder druk te zetten.  Estelle wist dat ze een goede forehand had, ze wist niet in welke mate ze daarvan een wapen moest maken. 

De statistiek, nu binnen het bereik van iedereen dankzij de Personal Coach, is een onmisbaar instrument voor uw vooruitgang. Werken aan uw zwakke punten of uw krachten accentueren, ik kan u enkel aanmoedigen om de schat van een kwantitatieve en objectieve analyse van uw spel te ontdekken.
Tot binnenkort.
Nicolas Escude, Product Manager Artengo, Ex-speler N°17 ATP
Wilt u meer informatie over de Personal Coach, klik hier

 

NAAR BOVEN