Astuces tables de ping-pong

6 TIPS OM UW TAFELTENNISTAFEL GOED TE GEBRUIKEN

Hoe moet ik mijn tafel onderhouden? Waarom moet die tafel goed geplaatst worden? De bladen goed beveiligen,... Ontdek onze handigheden om uw tafel goed op te stellen.  

Filet table de ping-pong

1. De tafel goed positioneren

Een slecht opgestelde tafel kan tot heel wat frustratie leiden bij het spelen. We geven dan ook enkele tips om uw tafel goed op te stellen:
1. De tafel op een zo vlak mogelijke ondergrond plaatsen.
2. Eens de tafel is opengeklapt kunt u het blad bijstellen dankzij de regelbare poten. De bedoeling is de twee bladen haaks met het grondvlak te krijgen en recht over elkaar.
3. Blokkeer de bladen met het veiligheidssysteem zodat de tafel niet meer beweegt.
4. Indien u een nog grotere stabiliteit wenst, kunt u de wielen blokkeren (spieën, kabels, gewichten,...)

2. De tafel goed beveiligen

De tafel FT730 beschikt over een automatisch veiligheidssysteem. Een « klik » geeft aan dat de bladen goed zijn geblokkeerd. Om veilig te spelen raden wij u aan om de tafel op een ruime plaats op te stellen om u tijdens het spel vrij te kunnen bewegen. Vermijd hinderlijke voorwerpen in uw speelruimte.

3. Reinig het speeloppervlak.

Nettoyer une table de ping-pong

De tafel FT730 is een tafel voor buitenopstelling en dus onderhevig aan weersinvloeden. Om de tafel in zijn oorspronkelijk staat te kunnen houden is reinigen noodzakelijk. Opgelet, het tafeloppervlak blijft kwetsbaar en mag niet worden gereinigd met inwerkende producten of oplosmiddelen. (De verf zou kunnen worden beschadigd).
De oplossing:
Verwijder iedere keer het net alvorens het oppervlak te reinigen.
1. Meng zeep met water: in een emmer, helft water / helft zeep.
2. Reinig met een doekje (of een spons) gedompeld in zeepwater, door cirkelmatige bewegingen te maken.
3. Het oppervlak vervolgens met schoon water afspoelen en het net terugplaatsen.

4. Beschermhoes

Een buitentafel heeft te leiden onder weersinvloeden. Daarom moet men, buiten het regelmatig reinigen, de tafel ook beschermen wanneer deze is opgeborgen. Een beschermhoes zorgt dat uw tafel een langere levensduur heeft door bescherming tegen regen en slechte weersomstandigheden. De verf van de tafel is zo ook beschermd tegen de invloed van de zon. 

5. Opbergen van de tafel

Een ingeklapte tafel kan een gevaar betekenen indien ze niet op een geschikte plaats is opgeborgen. Let er inderdaad op dat ze beschermd is tegen windstoten want een dergelijke tafel kan  gemakkelijk wind « vangen » en dus omvallen waarbij ze erge schade kan oplopen. Een garage of een plaatsing tegen een muur is dan ook geschikt om uw tafel op te bergen.

6. Een pingpongbal herstellen.

Balle tennis de table

Wie heeft nog nooit op een ping-pong bal getrapt? Iedereen doet het wel eens! Hoe kan men echter zo’n balletje dat amper is beschadigd herstellen?
Hier een eenvoudig trucje om uw balletje weer rond te maken : Dompel het met behulp van een lepel in een bakje kokend water. Houd het balletje 30 seconden ondergedompeld. En kijk ! Het pingpongballetje is als nieuw ! *
* Indien uw balletje zijn oorspronkelijke vorm niet terugkrijgt, wat kan gebeuren, moet het vervangen worden.
U hebt nu de oplossingen om uw tafel in goede staat te houden om er zo lang mogelijk van te genieten! Vergeet niet...bij onoverkomelijke problemen met de tafel, is de Naverkoopdienst beschikbaar. klik hier.

 

NAAR BOVEN