NICOLAS ESCUDÉ

«Bij Artengo komen is iets doen
dat in lijn ligt van wat
ik in mijn carrière heb bereikt.
Ik begin dus met veel motivatie
en zin aan onze samenwerking."

Ex ATP n"17, winnaar Davis Cup in 2001 en finalist in 2002, winnaar van de Open van Doha (2004), kwam bij het Artengo-team in 2011. Zijn ervaring op hoog niveau is essentieel in de ontwikkeling van de meest technische Artengo-producten.

Profiel

Professionele loopbaan
1995 - 2004

Grootte / Gewicht
1,88 m / 70 kg

Geboorte
03/04/1976

Favoriete speltechniek
Serve and volley, return volley

Favoriete terrein
Gras

Bijnaam
Le Scud

Palmares

Enkel

Titels4

Beste prestatieswinnaar van de Davis Cup (2001) - Ddavis cup finalist (2002)

Beste klassementATP 17

In dubbel

Titels2

Beste prestaties0

Beste klassementATP 35 (06/01/2003)

ZIJN INTERVIEW

Wat is je achtergrond?
JIk heb heel vroeg leren tennissen door mijn vader. Hij was eigenlijk voetbaltrainer, maar gaf af en toe tennislessen in Chartres. De eerste foto van mij en een racket werd genomen toen ik 18 maanden was en het verhaal ging verder. Ik heb eerst in verschillende clubs in Pau getennist, vervolgens in een vereniging in het kader van mijn sportopleiding, en daarna ben ik een professionele carrière begonnen.

Wat is uw beste herinnering aan tennis?
De mooiste herinnering blijft de finale van de Davis Cup die ik won in 2001 in Australië, maar mijn overwinning in DOHA, na een stop van 6 maanden wegens een probleem aan de heupen was ook geweldig.

Wat was uw stijl van spelen?
Mijn speltechniek, tenminste tegen het einde van mijn carrière, was zuiver aanvallend, nl. serve and volley om zo snel mogelijk aan het net te komen terwijl ik in het begin van mijn carrière die stijl niet zo had. Er was een plots inzicht in mijn carrière dat me enerzijds deed beslissen van materiaal te veranderen en anderzijds mijn aanvallend spel te wijzigen.

Wat verwacht u van uw samenwerking met Artengo?
Natuurlijk niet zonder resultaat. Mooie producten die functioneren en die de gebruikers waarderen en waarmee ze kunnen verbeteren. Het doel van de samenwerking met Artengo is dat ik mijn knowhow inzake proftennis kan aanbrengen.

ZIJN OUTFIT

PLAYERS

 
Olivier Marach
ATP N°8 (2010)
Jérôme Haehnel
ATP N°78 (2005)
 
Ygor Coelho De Oliveira
BWF N°77 (2015)
NAAR BOVEN