AUGUSTIN GENSSE

«Ik ben bij Artengo gekomen omdat
er een echte uitwisseling is
tussen ons en alle teams van het
merk. De producten verbeteren
elk jaar en tot mijn genoegen zijn
ze steeds technischer"

Agustin Gensse, ex ATP n"136, finalist van de Australian Open Junior (2004) en winnaar van 3 challenger toernooien, sloot zich aan bij het Artengo-team in 2014. Zijn ervaring op hoog niveau is essentieel in de ontwikkeling van de meest technische Artengo-producten.

Profiel

Professionele loopbaan
Sinds 2001

Grootte / Gewicht
1,80 m / 75 kg

Geboorte
10/08/1983

Favoriete speltechniek
Aanvaller vanaf de baseline

Favoriete terrein
Gravel

Bijnaam
Gus

Palmares

Enkel

Titels3

Beste prestatiesAustralian Open Junior

Beste klassementATP 136

In dubbel

Titels-

Beste prestaties-

Beste klassement-

ZIJN INTERVIEW

Wat is je achtergrond?
Ik ben beginnen tennissen op 4-jarige leeftijd, ik werd gespot in mijn club toen ik 7 was en kreeg hierdoor met 8 jaar een nationale trainingsbeurs tot ik naar de middelbare school ging. Op mijn 18e slaagde ik erin de nummer 2 van Frankrijk te worden en tezelfdertijd kwam ik bij de CNE (Centre National d’Entraînement) in Rolland Garros waar ik het geluk had om te kunnen trainen met Richard Gasquet, Vasselin, met VINOGRASKI als trainer. Zo kon ik m'n eerste stappen zetten op het ATP-circuit waar ik 3 jaar lang deel uitmaakte van de 150 beste spelers van de wereld.

Wat is uw beste herinnering aan tennis?
Mijn beste "overwinningsherinnering” is een kwalificatiewedstrijd in 2011 op Rolland Garros tegenover ROBERTO BAUTISTA AGUT (vandaag 15e ATP). Het wad de laatste match van de dag op Baan nr. 6, alle andere matchen waren al afgelopen en het publiek had zich massaal verplaatst naar deze baan. Ik stond vóór met 6/3 - 5/3, ik had 24 punten na elkaar verloren en ik stond 7/5 en 4/0 achter in de 3e set. Het is de eerste en enige keer in mijn carrière dat ik na een match op de grond neerviel van vermoeidheid en opluchting. Het was intens, alle emoties gingen door me heen.

Wat was uw stijl van spelen?
Ik ben eerder een aanvaller vanaf de baseline met een goede forehand, een minder krachtige backhand maar wel goed genoeg om de tegenstander te neutraliseren. Een zeer vinnige forehand, een beetje op zijn Spaans maar met veel punch. Ik serveer graag met mijn forehand om mijn tegenstander onder druk te zetten. Ik loop niet zo vaak naar het net maar ik controleer het spel graag vanop de baseline. Ik houd van lange rally's, matchen op gravel en fysieke uitdagingen.

Wat verwacht u van uw samenwerking met Artengo?
Voor mij staat Artengo voor kwaliteit en techniciteit van het product. Artengo is een merk dat enorm verbeterd is in de laatste jaren en ik vind de producten echt geavanceerd. Ik vertel spelers die ik tegenkom graag dat de producten top zijn en dat je ze echt moet proberen om het te begrijpen.

ZIJN OUTFIT

PLAYERS

Nicolas Escude
ATP N°139 (2012)
 
Olivier Marach
ATP N°8 (2010)
 
Ygor Coelho De Oliveira
BWF N°77 (2015)
NAAR BOVEN